Skip to main content

Sama    słodycz

Paznokieć pokrywamy dwiema warstwami hybrydy w kolorze pudrowy róż, każdą osobno utwardzając. Następnie całość pokrywamy Mat Top Coat i ponownie utwardzamy. Malujemy obrys laski cukrowej i wypełniamy białą farbką żelową, całość utwardzam. Używamy cienkiego pędzla nr 3.
Malujemy paseczki czerwonym lakierem z drobinkami, utwardzamy. Cieniujemy laskę od wewnętrznej krawędzi - używamy do tego mieszanki Top Coat z niewielką ilością czarnej farbki żelowej, całość utwardzamy.
Tym samym cienkim pędzlem bądź dłuższym (np. 10 mm) używając białej farbki żelowej malujemy szkielet śnieżynek. Poszczególne linie łączymy ze sobą w kształt litery „v".
Białym paintem dorabiamy zakończenia naszych śnieżynek. Malujemy zakończenia wszystkich linii, wydłużając boczne kropki w stronę szkieletu. Po utwardzeniu, drobną sondą bądź końcówką cienkiego pędzelka, farbką, dorabiamy gdzieniegdzie śnieżnobiałe kropeczki, całość ponownie utwardzamy.

Magdalena Dembska

Stylizacją paznokci zajmuje się od 2019 roku, miłośniczka nail artu
Instruktor Julia Nessa

 

Magdalena Dembska Nail Art
Instagram icon magdadembska
źródło:    Paznokcie nr 99