Paznokcie utwardzamy bazą budującą w kolorze mlecznym.
Na utwardzoną bazę nakładamy kolejną, cienką warstwę bazy mlecznej. Tym razem mieszamy ją z niewielką ilością białej hybrydy. Nie utwardzamy.
Na mokrą hybrydę kładziemy pociętą folię spożywczą. Przy pomocy drewnianego patyczka delikatnie ją wgniatamy, tak aby wbiła się w zakamarki lakieru. Utwardzamy przez 60 sekund w lampie LED/UV.
Po utwardzeniu delikatnie odrywamy folię oraz wyrównujemy krawędzie boczne paznokcia. Używamy pilnika o ziarnistości 180.
Utwardzony, pognieciony mleczny marmur pokrywamy grubszą warstwą półtransparentnego, różowego lakieru hybrydowego. Pamiętaj, żeby domalować kolor pod same skórki! Utwardzamy w lampie LED/UV przez 60 sekund.
Po utwardzeniu wyrównujemy kształt pilnikiem o ziarnistości 180. Całość wygładzamy blokiem polerskim ziarnistości 240. Białym paint gelem delikatnie poprawiamy linie marmuru. Wszystkie paznokcie pokrywamy topem no wipe. Nasza stylizacja jest już gotowa!
Klaudia Gozdek
Stylistka paznokci z 11-letnim doświadczeniem
Instruktorka marki MakeAR
Założycielka salonu oraz centrum szkoleniowego Amethyst NailSpa
Łódź
Drogi Czytelniku,
Żeby móc dalej dostarczać Ci materiały redakcyjne wysokiej jakości i zgodne z Twoimi zainteresowaniami, potrzebujemy zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych. Jednocześnie zapewniamy, że dbamy o Twoją prywatność i bezpieczeństwo, nie zwiększając w żaden sposób naszych uprawnień. W każdej chwili możesz wycofać swoją zgodę.
Pliki cookie
Strona ohsoyou.pl korzysta z plików tzw. cookie, w celu dostosowania jej funkcjonalności do potrzeb użytkowników. Szczegółowe informacje w zakresie polityki prywatności i zasad wykorzystania plików cookies dostępne są pod przyciskiem Polityka prywatności.OkPrivacy policy